Sáray Ponyva Kft.

Személyesen is eljönne hozzánk? Kérjük, előtte telefonáljon!

Vállalkozásunk nyitvatartása a külső munkáink miatt rapszódikus, sokszor kiszámíthatatlan. Ezért tisztelettel kérjük, hogy minden esetben egyeztessen velünk telefonon, mielőtt hozzánk elindul! Kérjük, mindig hívószámkijelzéssel telefonáljon, mert a hivószámtiltással indított hívásokat nem áll módunkban fogadni. Megértésüket köszönjük.
+36 (70) 314-1510 vagy +36 (20) 251 - 9114

Gyakori kérdések

Van ponyvakészítés árlistájuk?
Minden munka egyedi, így az árszabás sem lehet egységes. Honlapunkon egyes termékekre tud árajánlatot kérni az alábbi módon: a „termékkategóriák” legördülő listából kiválasztja azt a kategóriát, amelyikbe az Ön megrendelése illik, majd az „Árajánlatot kérek” gombra kattintva tud nekünk e-mailt küldeni, ahol van lehetőség fényképek csatolására: sok esetben ez elengedhetetlen a felbecsüléshez. Fontos: ez még nem megrendelés! Árajánlatkérés után felvesszük Önnel a kapcsolatot, és ha megfelelő önnek az ár, a rendelésfelvétel csak ezután történik.

Mennyi időn belül vállalják az egyes munkák teljesítését?
Általában négy héten belül vállaljuk munkáinkat. Részben érkezési sorrendben teljesítjük a megrendeléseket, de ezt időnként alakítják egyéb tényezők, de többnyire a rendelésfelvételkor az elkészítéshez szükséges időt is fel tudjuk becsülni.

Mennyi a garancia a motoros szerkezetekre? Vagy magára a ponyvára?
Minden termékünkre egy év garanciát vállalunk, de ettől függetlenül a legjobb beszállítók legjobb minőségű alkatrészeivel dolgozunk. Nem jellemző a meghibásodás, de természetesen – mint minden más esetében is – van olyan hibaszázalék, amivel nem lehet előre számolni. Maga a ponyva a rendeltetés-szerű használat feltételei mellett ugyanúgy 15-20 évig szolgálja tulajdonosát, ahogyan egyéb ponyvatermékeink is.

Minden szín egyformán tartós, mennyi idő után fakul?
Az összes anyagunk UV-stabil, vagyis hosszútávon ellenállnak a napsugarak károsító hatásainak. Öregedési idejük csak részben függ a színtől: a világos anyagok visszaverik a napfényt, míg a sötétek elnyelik, így ezekre nagyobb hatással is van. Az anyagvastagság és a felhasználási terület azok a tényezők, amik nagyban befolyásolják a ponyva élettartamát.

Hány évet bír egy oldalponyva?
10-12 évig lényegi minőségromlás nélkül használható az oldal- vagy egyéb takaróponyva, de 14-15 éves munkáinkat is látjuk viszont újrarendelés alkalmával, és a legtöbb esetben még ekkor is kielégítően használhatóak.

Hány évet bír egy tófólia ponyvából? Oldódik ki valami belőle a vízbe?
Több évtizedet, a víz semmit nem old ki belőle. Szakszerű telepítés és használat mellet bőven lehet számolni egy emberöltővel, vagy akár még többel is.

Hány km-es körzetben jönnek ki felmérni? Mitől függ?
A kiszállási költségeink a távolságtól és a menetidőtől függenek, ugyanis ez az idő munkaidő, amelyre ugyanúgy rezsióradíjat számolunk, mintha bármi mást csinálna a kolléga. Ebből kifolyólag mindig egyedi árszabással dolgozunk.
Az ügyfél igényei és anyagi elképzelései az irányadóak, nem az országhatár: volt rá példa, hogy Olaszországba hívtak minket.

Egyforma tartós/vastag minden ponyva?
Különböző munkákhoz különböző minőséget ajánlunk, ezeket megrendeléskor egyeztetjük. Mivel minden alkalmazási terület más igényekkel rendelkezik, a ponyvák is különbözőek: különböző vastagság, eltérő merevség, de még a szín függvényében is változhat a ponyvák viselkedése az idő előrehaldtával. PVC-ponyvákkal dolgozunk, melyek alapvetően UV-stabilak, vagyis hosszútávon ellenállnak a napsugarak károsító hatásának. Minden anyagunk sok évig tartja minőségét, de használattól függően ez az időtartam változhat. Példának okáért egy medence takaróponyva 20-25 évig is szolgálja tulajdonosát, mert az év egy részében nincsen használatban. Ezzel szemben egy kamionponyva egész évben ki van téve az időjárás és a közlekedés viszontagságainak, de még így is eltelik 10-15 év, mire újra látjuk egy régi munkánkat egy teherautón, amit azért hoznak, hogy újat készítsünk rá, újabb 10-15 évre.

Online lehet rendelni?
Webáruházunk nincsen, de raktáron tartunk előre gyártott munkadarabokat, amiket telefonon megrendelve akár futárszolgálattal is elküldünk a megadott címre. Ezen ponyavermékeink készletre való sorozatgyártását a rendszeresen ismétlődő és nagyrészt egyforma igények szülték úgy, mint:

  • Ponyvatáskák a legkülönfélébb méretekben az övtáskától az utazótáskáig. Volt megrendelőnk, aki a nagyméretű pick-up terephátójára kért a plató hosszával megegyező két darab táskát, amikben a Bamako rally alatt tartotta a felszerelését.
  • Hajótakaró ponyvák: A népszerű és szintén sorozatgyártott hajókra vannak kész takaróponyváink. Ilyenek például a kisvitorlások: Kalóz, 470-es, Corsar, Optimist, Yolle, Sirály.